
ΚΑΠΝΟΣ
Η Καβάλα ήταν κάποτε το μεγαλύτερο κέντρο εμπορικής επεξεργασίας καπνού στη Βόρεια Ελλάδα.
Με τους ψαράδες της Θάσου και στη θάλασσα, αλλά και στο τραπέζι.
![]() |
![]() |
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Ένα ιδιαίτερο φαγητό που απαιτεί μαστοριά, αλλά αποζημιώνει στο έπακρο με τη νοστιμιά του.
Έξω από την Χρυσούπολη βρίσκεται το φυτώριο του Δασαρχείου Καβάλας, με ετήσια παραγωγή που ξεπερνά τις 200.000 φυτά.
Κουλακλί Μαντί, μια παραδοσιακή συνταγή της παλιάς Καρβάλης, για ιδιαίτερες περιστάσεις.