ΠΕΡΙΟΧΗ / ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΡΧΩΝ» / VIDEOS

Σε αυτόν μπορείς να θαυμάσεις σε αυτόν προϊόντα γης, πορσελάνες, αντίκες, ξυλόγλυπτους και χειροποίητους πίνακες.

 

Εμφάνιση βίντεο με βάση την ενότητα:

Αξιοθέατα Περιβάλλον Πρόσωπα
Ιστορία Δράσεις Παρεμβάσεις Μαγειρική Προϊόντα
Πολιτισμός Παράδοση Εναλλακτικός Τουρισμός Όλα

AΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Σήμερα η αναρρίχηση είναι χόμπι και Απότομοι Άγριοι και πανύψηλοι βράχοι. Μοναδικό θαυμαστό φυσικό μνημείο που αιχμαλωτίζει το μάτι με την επιβλητικότητα και τη μεγαλοπρέπειά του.

ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΥΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Απέχει 35 χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων και είναι φημισμένη για τα τοξωτά της γεφύρια, τα τρεχούμενα νερά της και την άγρια φυσική ομορφιά της. Ανήκει στο δήμο Πύλης και χωρίζεται σε Άνω, Μέση και Κάτω Παλαιοκαρυά.

ΜΕΤΕΩΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Το πέτρινο δάσος των θεόπλαστων βράχων! Η Unesco κατέγραψε τα Μετέωρα στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ως ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό και φυσικό αγαθό.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Πήρε το όνομά της από την αρχαία πόλη Τρίκκη που ονομάστηκε έτσι από τη νύμφη Τρίκκη, κόρη του Πηνειού ποταμού.

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Ανθρωπος και Φύση βρέθηκαν σε μια καλή στιγμή με πολύ έμπνευση κι έτσι προέκυψε η δημιουργική υπέρβαση που ακούει στο όνομα Λίμνη Πλαστήρα.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Είναι απλωμένη στη δυτική πλευρά του μεγαλύτερου και πιο εύφορου κάμπου της Ελλάδας. Είναι η μικρότερη από τις 4 θεσσαλικές πρωτεύουσες.

ΦΑΝΑΡΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χαρακτηρισμένο ως οικισμός ιδιαίτερης οικιστικής φυσιογνωμίας, το Φανάρι ξεχωρίζει για τα καλοδιατηρημένα παραδοσιακά σπίτια του.

ΙΠΠΑΣΙΑ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Η εξερεύνηση της λίμνης γίνεται μοναδική εμπειρία για κάθε επισκέπτη όταν συνδυάζεται με άλογα που καλπάζουν στις όχθες της.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΡΑΧΟΥΛΑ

Είναι ένα παραδοσιακό αγραφιώτικο χωριό και ιδιαίτερη πατρίδα του αείμνηστου πολιτικού Χαρίλαου Φλωράκη.

ΟΞΙΑ

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1600 μέτρων ανάμεσα στις κορυφές Μάλια, Βουτσικάκι και Αη- Λιά. Είναι ένα από τα πιο κρύα χωριά της Ελλάδας.

ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

Λειτουργεί ανελλιπώς από το 1889 βάσει βασιλικού διατάγματος. Αποτελεί για την πόλη της Καρδίτσας θεσμό.

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ

Είναι αγκαλιασμένο από τις βουνοκορφές του Κόζιακα. Είναι το πιο χαμηλό χιονοδρομικό σε υψόμετρο στην Ελλάδα και απέχει 40 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα.

ΥΔΡΟΠΟΔΗΛΑΤΟ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Στο χωριό Καλύβια Πεζούλας δίπλα στην λίμνη Πλαστήρα, o επισκέπτης μπορεί να βρει μια μεγάλη γκάμα εναλλακτικών δραστηριοτήτων.

ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ

Στην Καστανιά Καρδίτσας ο κ. Ηλίας Κόγιας φτιάχνει τσαρούχια. Σήμερα τα τσαρούχια χρησιμοποιούνται από την Προεδρική Φρουρά.

ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΣ

Το χωριό μετρά περισσότερους από 5 αιώνες ζωής και είναι ένα από τα παλαιότερα χωριά της Δυτικής Θεσσαλίας.

ΘΡΑΨΙΜΙ

Πρόκειται για ένα μικρό χωριό σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 650 μέτρων στην πλαγιά των Αγράφων.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΛΙΜΝΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ

Έχει χωρητικότητα 237 κυβικών μέτρων. Από τότε που χρησιμοποιείται για την άρδευση αγροτικών καλλιεργειών η στάθμη της έχει μειωθεί δραματικά.

ΚΠΕ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Από το 1996 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, υλοποιεί 9 προγράμματα που έχουν στόχο την ενημέρωση σε θέματα περιβάλλοντος.

ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ

Σε Τρίκαλα και Καρδίτσα η σπεσιαλιτέ είναι ό,τι μαγειρεύεται με πράσο. Για την πρασοτηγανιά χρειάζεται κρέας χοιρινό, πράσα, αλάτι, πιπέρι και λάδι.

ΡΕΝΤΙΝΑ

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 900 μέτρων στο νότιο άκρο της Πίνδου και βρίσκεται στα όρια των νομών Καρδίτσας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

ΛΑΖΑΡΙΝΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Το ιπποφορβείο της ΙΠΠΟΤΟΥΡ, είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ίππων. Η κοπριά των αλόγων βοηθά στην καλλιέργεια των μανιταριών.

e-ΤΡΙΚΑΛΑ

Η ευρυζωνική ομπρέλα που στήθηκε πάνω από την πόλη δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους να συνδεθούν στο διαδίκτυο δωρεάν.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

Φέτος ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό, το οποίο στεγάζεται σε ένα διατηρητέο κτίριο στην παλιά πόλη των Τρικάλων, τη συνοικία Βαρούσι.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ «ΠΑΛΑΙΩΝ ΑΡΧΩΝ»

Σε αυτόν μπορείς να θαυμάσεις προϊόντα γης, πορσελάνες, αντίκες, ξυλόγλυπτους και χειροποίητους πίνακες.

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Είναι μια από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες στην Ελλάδα. Η στάθμη της όμως, μειώνεται διαρκώς λόγω της υπεράντλησης.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Το σύγχρονο εργαστήριο βρίσκεται στην Πύλη. Εκεί, έργα τέχνης πολλών ετών, υπόκεινται ένα είδος «θεραπείας» για να περιοριστεί η φθορά και διάβρωσή τους.

ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Αποτέλεσαν το σπίτι του αρχαίου μας γιατρού Ασκληπιού. Σημείο αναφοράς, ο πανύψηλος πύργος με το ρολόι, κτισμένος μέσα στο αρχαίο φρούριο.

ΝΕΡΑΪΔΟΧΩΡΙ

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1140 μέτρων. Από το χωριό πέρασε το 1778 ο Κοσμάς ο Αιτωλός.

ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΡΙΚΑΛΑ

Οι μικρές μπαλαρίνες διαθέτουν, τεχνική, πάθος, ευλυγισία. Η καθηγήτρια τους Όλγα Παπά, στηρίζεται στο κλασσικό μπαλέτο, που έχει ρίζες από τη Ρωσία.

ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

Η ιστορία του ξεκινά το 1665. Ο Αποστόλης Μπουρνάζος, ιδιοκτήτης πλέον κατάφερε να δημιουργήσει ένα Μουσείο υδροκίνησης.

ΚΟΖΙΑΚΑΣ

Τα πέντε χωριά του Δήμου Κόζιακα είναι κτισμένα μέσα στην αγκαλιά του, κλείνοντας μέσα τους όλο το άρωμα του βουνού.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΛΙΑΦΑ

Σήμερα, στα παλιά πλέον ψυγεία του παγοποιείου, στεγάζεται το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της εταιρείας Κλιάφα.

ΜΕΤΕΩΡΑ

Είναι ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ορθοδοξίας. Πριν τον 14ο αιώνα έγινε η κοιτίδα του μοναχισμού.

ΠΥΛΗ

Βρίσκεται 8 χιλιόμετρα μετά τα Τρίκαλα. Είναι κτισμένη στην είσοδο ενός πανέμορφου φαραγγιού που διασχίζει ο Πορταϊκός.

ΕΛΑΤΗ

Αποτελεί ένα από τα ομορφότερα χωριά του Κόζιακα. Είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και κοσμοπολίτικους προορισμούς του Νομού Τρικάλων.

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ένα από τα καλύτερα αναρριχητικά πεδία του κόσμου είναι αυτό της Καλαμπάκας. Οι νέες της ασχολούνται και με το ποδόσφαιρο.

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Είναι χτισμένη στους πρόποδες των Μετεώρων. Ο Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χρονολογείται από τον 10ο αιώνα.

ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Στον οικισμό Καστράκι Καλαμπάκας, επισκεφθήκαμε ένα εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων και είδαμε πως φτιάχνεται το παραδοσιακό σουτζούκι.

ΑΧΕΛΩΟΣ

Είναι ο δεύτερος σε μήκος ποταμός της Ελλάδος, με 220 χιλιόμετρα. Πηγάζει από την οροσειρά της Πίνδου και εκβάλλει στο Ιόνιο Πέλαγος.

Kαλοκαίρι 2009

Κάντε κλικ για να αναδείξετε το ομορφότερο μέρος της Ελλάδας