
ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Στην Παραμυθιά, παρέα με δύο από τις κυρίες του γυναικείου συνεταιρισμού «ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ» μαγειρέψαμε μια παραδοσιακή μακαρονόπιτα.
Στο επίκεντρο της διασκέδασης της πόλης τα περίφημα ουζερί. Υπάρχουν περίπου 30 μαγαζιά, που προσφέρουν ψάρι και γαρίδες του Αμβρακικού.
![]() |
![]() |
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Στην Παραμυθιά, παρέα με δύο από τις κυρίες του γυναικείου συνεταιρισμού «ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΣΕΣ» μαγειρέψαμε μια παραδοσιακή μακαρονόπιτα.
Στην Πρέβεζα λειτουργεί ο μοναδικός στην Ελλάδα κρατικός ιχθυογεννητικός σταθμός, για την παραγωγή ψαριών του αλμυρού νερού.
Μαζί με τον 8χρονο Αλέξη, μαγειρεύουμε μοσχάρι Παργινό. Μια συνταγή, που του την έχει μάθει η γιαγιά του.
Από το νομό Πρέβεζας προέρχεται το 1/3 του συνολικού χοιρινού κρέατος της Ελλάδας. Μόνο κατά μήκος του ποταμού Λούρου υπάρχουν 5 σφαγεία.
Στο επίκεντρο της διασκέδασης της πόλης τα περίφημα ουζερί. Υπάρχουν περίπου 30 μαγαζιά, που προσφέρουν ψάρι και γαρίδες του Αμβρακικού.
Με τις πρώτες ακτίνες του ηλίου ξεκινάμε το ψάρεμα της γαρίδας στον Αμβρακικό. Στη συνέχεια τις μαγειρεύουμε ακολουθώντας μια παραδοσιακή συνταγή της Πρέβεζας.