
ΞΕΡΟΤΗΓΑΝΑ
Όποιος επισκέπτεται την Κρήτη, δοκιμάζει τα ξεροτήγανα που φτιάχνονται με φρεσκα τοπικά προϊόντα και πολύ μεράκι.
Οι κτηνοτρόφοι μένουν για αρκετούς μήνες στα ονομαζόμενα μητάτα. Το καθένα διαθέτει το καζάνι του για την παρασκευή του τυριού.
![]() |
![]() |
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
Όποιος επισκέπτεται την Κρήτη, δοκιμάζει τα ξεροτήγανα που φτιάχνονται με φρεσκα τοπικά προϊόντα και πολύ μεράκι.
Οι κτηνοτρόφοι μένουν για αρκετούς μήνες στα ονομαζόμενα μητάτα. Το καθένα διαθέτει το καζάνι του για την παρασκευή του τυριού.
Το χωριό είναι γνωστό για το καζάνιασμά του στη ρακί, που μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες, έως και αρκετές εβδομάδες ανάλογα με την σοδειά.