ΠΕΡΙΟΧΗ / ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / VIDEOS

Βρίσκεται στο ψηλότερο και βορειότερο τμήμα της Θεσσαλονίκης. Η Άνω Πόλη, τα Κάστρα όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι ντόπιοι, απλώνεται αμφιθεατρικά αγναντεύοντας τη νύφη του Βορρά.Η οχύρωση της ιστορικής Θεσσαλονίκης, τα τείχη και οι πύργοι της είναι δημιουργήματα προγενέστερων εποχών με την αρχή τους να ανάγεται στην ίδρυση της πόλης.

 

Εμφάνιση βίντεο με βάση την ενότητα:

Αξιοθέατα Περιβάλλον Πρόσωπα
Ιστορία Δράσεις Παρεμβάσεις Μαγειρική Προϊόντα
Πολιτισμός Παράδοση Εναλλακτικός Τουρισμός Όλα

ΙΝΦΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ηλεκτρονικοί, ιντι και ποπ ρυθμοί. Από το 2001 οι ΙΝΦΟ δίνουν το δικό τους μουσικό στίγμα στην «πολυπρόσωπη» μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης!

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πέρα από την πλούσια ιστορία της η Θεσσαλονίκη σήμερα είναι μια πόλη ανοιχτή στις προκλήσεις, ζωντανή και προσαρμοσμένη στις σύγχρονες τάσεις.

IΣΤΟΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πρωταγωνιστούν στο χώρο του αθλητισμού σχεδόν έναν αιώνα. Είναι οι τρεις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και ο Ηρακλής.

ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Βρίσκεται στο ψηλότερο και βορειότερο τμήμα της Θεσσαλονίκης. Η Άνω Πόλη, τα Κάστρα όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν οι ντόπιοι, απλώνεται αμφιθεατρικά αγναντεύοντας τη νύφη του Βορρά

YOUR HAND IN MINE

Aγαπούν τα ακουστικά όργανα, τη νορμανδική folk και τους πλανόδιους μουσικούς. Ο Μάνος και ο Γιώργος είναι το θεσσαλονικιώτικο δίδυμο του συγκροτήματος "Your hand in mine"!

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για περισσότερο από μια εκατονταετία, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης έχει τι ίδιο πιστεύω: Μια γεωργία με μακροπρόθεσμη προοπτική!

ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε και αποτελεί σταθμό για πολλούς λαούς. Μητρόπολη της Μακεδονίας και σύγχρονη μεγαλούπολη.

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Πεντακόσια σαράντα στρέμματα αμπελιού και ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείου Οίνου μας ταξιδεύουν με τον καλύτερο τρόπο στην ιστορία του κρασιού.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η σχέση της Θεσσαλονίκης με τον κινηματογράφο κρατά περισσότερο από μισό αιώνα και γίνεται χρόνο με το χρόνο ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και γοητευτική!

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καπάνι, Μοδιάνο, Λουλουδάδικα, Λαδάδικα, Μπιτ Παζαρ! Ένα νοσταλγικό ταξίδι με αφετηρία το χθες και προορισμό το αύριο!

ΔΕΛΤΑ ΑΞΙΟΥ

Το Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα είναι ένα από τα πιο σημαντικά υγροτοπικά συστήματα της Ελλάδας και της Ευρώπης.

IΣΤΟΡΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 το άστρο του ελληνικού μπάσκετ ανατέλει τα τερέν της πορτοκαλί στρογγυλής θεάς αστράφτουν

ΡΕΜΑ ΦΛΩΡΟΥ ΕΔΕΣΣΑ

Ενα από τα πεζοπορικά μονοπάτια στους πρόποδες του όρους Βόρα, του γνωστού σε όλους Καϊμακτσαλάν.

Kαλοκαίρι 2009

Κάντε κλικ για να αναδείξετε το ομορφότερο μέρος της Ελλάδας