ΠΕΡΙΟΧΗ / ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ / VIDEOS

Ορεινό χωριό οι Καλαρρύτες ,που βρίσκεται σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Στο παρελθόν αποτέλεσε την κοιτίδα της παραδοσιακής επεξεργασίας χρυσού και αργύρου, που σήμερα είναι γνωστή ως Γιαννιώτικη αργυροχρυσοχοϊα.

 

Εμφάνιση βίντεο με βάση την ενότητα:

Αξιοθέατα Περιβάλλον Πρόσωπα
Ιστορία Δράσεις Παρεμβάσεις Μαγειρική Προϊόντα
Πολιτισμός Παράδοση Εναλλακτικός Τουρισμός Όλα

ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στο παρελθόν αποτέλεσε την κοιτίδα της παραδοσιακής επεξεργασίας χρυσού και αργύρου, που σήμερα είναι γνωστή ως Γιαννιώτικη αργυροχρυσοχοϊα.

ΑΡΙΣΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιδανικός προορισμός για εξορμήσεις όλες τις εποχές του χρόνου, με πλούσια βλάστηση και άγρια ομορφιά η Αρίστη δικαιολογημένα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα Ζαγοροχώρια.

ΗΛΙΟΧΩΡΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Εδώ η φύση φοράει πάντα τα καλά της... ένα καταπράσινο φόρεμα από πανύψηλα δέντρα... και για χιτώνα έναν εντυπωσιακό καταρράκτη.

ΑΡΑΧΘΟΣ

Κάνουμε ράφτινγκ στον όγδοο μεγαλύτερο ποταμό της Ελλάδας, τον Αραχθο. Το συνολικό του μήκος είναι 110 χιλιόμετρα και ενδείκνυται για οικογενειακές αποδράσεις.

ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στα απότομα βράχια της γρανιτένιας οροσειράς της Τύμφης βρίσκεται το Τσεπέλοβο.

ΔΕΛΒΙΝΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Απλωμένο στις παρυφές μιας συστάδας λόφων, το Δελβινάκι μυρίζει χωριό με το που πλησιάζεις.

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Η διαδρομή μας ξεκινάει από τους Ασπραγγελους και ακολουθούν Δίλοφο, Καπέσοβο, Σκαμνέλι, Γυφτόκαμπος.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο ΠΑΣ Γιάννενα είναι η αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα όλων στην Ήπειρο και μια από τις πιο δυναμικές ομάδες ποδοσφαίρου στην ελληνική επαρχία.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια πόλη η οποία ζει και ανασαίνει γύρω από την πολυτραγουδισμένη λίμνη Παμβώτιδα. Παρελθόν και παρον, μύθοι, θρύλοι και ιστορία συνυπάρχουν σε κάθε γωνιά της.

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ

Οι αρχαίοι πίστευαν ότι ανεβαίνοντας τον Αχέροντα έφτανε κανείς στις Πύλες του Άδη. Εμείς όμως ανακαλύπτουμε ότι το ποτάμι είναι πηγή ζωής.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε μια υπέροχη αυλή της πόλης των Ιωαννίνων μαγειρεύουμε μελιτζάνα γεμιστή με ψαρονέφρι, μπέικον και κρέμα γάλακτος σε μια μοντέρνα συνταγή της Ελένης.

ΑΝΩ ΠΕΔΙΝΑ

Στο κεντρικό Ζαγόρι ,35 χιλιόμετρα βόρεια των Ιωαννίνων, συναντήσαμε τα Άνω Πεδινά, έναν από τους παλαιότερους οικισμούς της περιοχής.

Kαλοκαίρι 2009

Κάντε κλικ για να αναδείξετε το ομορφότερο μέρος της Ελλάδας