ΠΕΡΙΟΧΗ / ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ / VIDEOS

Στο λοφάκι του Αγίου Θωμά περπατάμε σε ένα όμορφο μονοπάτι που έχει ανοιχτεί από μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου της Πρέβεζας. Στην κορυφή του συναντάμε ένα μικρό κάστρο, και μοναδική πανοραμική θέα προς τον Αμβρακικό

 

Εμφάνιση βίντεο με βάση την ενότητα:

Αξιοθέατα Περιβάλλον Πρόσωπα
Ιστορία Δράσεις Παρεμβάσεις Μαγειρική Προϊόντα
Πολιτισμός Παράδοση Εναλλακτικός Τουρισμός Όλα

ΣΟΥΛΙ

Βρίσκεται 600 μέτρα ψηλότερα από την κοίτη του ποταμού Αχέρωντα. Βρήκαν καταφύγιο οι Σουλιώτες για να πολεμήσουν τον Τούρκο κατακτητή.

ΦΟΙΝΙΚΙ

Το 1976 χαρακτηρίστηκε ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, καθώς αποτελεί τον καλύτερα διατηρημένο παραδοσιακό οικισμό της Θεσπρωτίας.

ΑΛΟΓΑ ΑΧΕΡΩΝΤΑΣ

Εδώ και 10 χρόνια ο Σταύρος και η παρέα του έχει μετατρέψει τις εκβολές του Αχέροντα σε ένα υδάτινο μονοπάτι ιππασίας.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Είναι από τα γραφικότερα μέρη του νομού Θεσπρωτίας. Το σήμα κατατεθέν της, δεν είναι άλλο από το ρολόι της.

ΣΥΒΟΤΑ

'Ενα όμορφο ψαροχώρι, χτισμένο σε ένα μικρό αλλά καταπράσινο κόλπο με θέα το Ιόνιο. Βρίσκεται σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από την Ηγουμενίτσα.

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Δημιουργήθηκε το 2005 και από τότε παιδιά ηλικίας από 12 ετών και πάνω, λατρεύουν, να μαθαίνουν κωπηλασία.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ

Ο παραδοσιακός οικισμός χωριζόταν σε δύο γειτονιές. Στην Αγορά διέμεναν οι Χριστιανοί. Στην Σκάλα, κατοικούσαν οι μουσουλμανικές οικογένειες.

ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΑ

Το Δέλτα ορίζεται από το τρίγωνο Ηγουμενίτσα- Ράγιο-Σαγιάδα. Ο Καλαμάς ξεκινά από τα Γιάννενα και εκβάλλει στο Ιόνιο πέλαγος.

ΣΑΓΙΑΔΑ

Με λίγους μόνιμους κατοίκους, αλλά άφθονο φρέσκο ψάρι, είναι από τους γνωστότερους τουριστικούς προορισμούς της Θεσπρωτίας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Μέχρι το 1944 ήταν ένα μικρό ψαροχώρι. Σήμερα είναι ζωντανή πρωτεύουσα του νομού Θεσπρωτίας, με 15.000 κατοίκους.

ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ ΣΚΙΑΔΑΣ

Μια ομάδα ατρόμητων αλεξιπτωτιστών, περήφανοι πιλότοι του αεραθλητικού σωματείου Ήπειρος, μας δείχνει τα μυστικά του παρα πέντε.

ΠΡΕΒΕΖΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Μια φιλόξενη πόλη, χτισμένη στο στόμιο του Αμβρακικού Κόλπου με μακρά παράδοση στην αλιεία και το θαλάσσιο εμπόριο.

ΠΕΡΔΙΚΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Φημίζεται για της παραλίες της στο καταγάλανο Ιόνιο. Με τη φροντίδα όλων των κατοίκων, λειτουργεί το Λαογραφικό Μουσείο με παραδοσιακές φορεσιές.

SURF ΠΑΡΓΑ

Χειμώνα και καλοκαίρι οι θάλασσες της Πάργας προσελκύουν το ενδιαφέρον δεκάδων φίλων των θαλάσσιων σπορ. Ο Ναυτικός Όμιλος αριθμεί 90 μέλη.

ΠΑΡΓΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Βρίσκεται μεταξύ Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας. Τα στοιχεία του ιστορικού οικισμού έχουν μείνει από τους Νορμανδούς, Τούρκους, Ενετούς.

ENDURO ΠΑΡΓΑ

Η Λέσχη Μοτοσικλετιστών ιδρύθηκε το 2007. Για τα μέλη της, το Εnduro είναι τρόπος ζωής. Tρακτερωτά λάστιχα, ταχύτητα και αδρεναλίνη στο κόκκινο.

ΟΥΖΕΡΙ ΠΡΕΒΕΖΑ

Στο επίκεντρο της διασκέδασης της πόλης τα περίφημα ουζερί. Υπάρχουν περίπου 30 μαγαζιά, που προσφέρουν ψάρι και γαρίδες του Αμβρακικού.

ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Έχει έκταση 405 τ.χ και αποτελεί την πιο συναρπαστική κλειστή θάλασσα της χώρας. Στην περιοχή του υγρότοπου έχουν καταγραφεί 285 είδη πουλιών.

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ

Στις εκβολές του ποταμού, έχουν καταγραφεί 19 τύποι οικοτόπων, 210 είδη ορνιθοπανίδας, ενώ στα νερά του αναπαράγονται πάνω από 9 είδη ψαριών.

Kαλοκαίρι 2009